Tuesday, 28 December 2010

penang...

hello readers out there...
hope u guys sihat2 ye..our last destinations before hubby blayar haritu...kami pi penang...best..aktiviti paling best is makan, makan, dan makan...sbb tu la badan kami montel dan word lainnye gemok cmni..whatever!i will update pics and the info later la yeh...:)
till then..have a great tuesday everyone..
love all,
lindanazmi

Monday, 27 December 2010

i'm back...:)

salam n hi to all....

kalau ikutkan its been 3months i didn't update anything in my blog...erm? kalau boleh i feel like malas dh nk tulis ape2...because i'm not a good writer...ye, i'm not a good writer..so mane tahu ade yg bosan baca my blog...and i'm not sure what is exactly to share...sometimes we didn't mean to ...... tapi kekadang semua di salah tafsir...

ok, well..forget about it...adatla tu, tak semua org suke kat kite...kan? well i dun gif a damn la...biaq pi lah ye nk fikir ape...haha...

ok, banyak story kalau nk update...and diri sendiri jugak dh tak ter-follow...:) jadi..the latest is ... my superhero dah sign on...after 4mnths + cuti... rasenye cuti kali ni tak bnyk aktiviti holiday..since that we're so busy with aj's wedding...pindah umah, kenduri...bla...bla...bla...whatever it is, i think we spent a lot of time together kan sayang?hehhee...tup2 syg dh nk kene blayar...erm it so sad coz b tak dpt join syg...relaks...relaks...insyaAllah b join jugak...yup, b pun rindu nk naek kpl....tunggu yea.....:)
b doakan syg kat sane ok2...semoga selamat pelayaran sayang dan semua anak2 kpl...doa b dan family tak pernah lekang...


p/s: qk dearie, tq so much coz always being there for me...*hugs*





love all,
lindanazmi

Monday, 20 September 2010

sign on vs sign off

Da almost 2mnths cuti,tp masih lum sempat g holiday mane2..we r too busy cuti kali ni, InsyaAllah after semuanya selesai, then baru leh g jln2...jln2 saje taw,kata hubby!haha..oo,oo itu mmg tak berani nak janji..:) Kalau da sign on nanti, kesian kat hubby..4mnths atas kpl,langsung tak dpt turun darat..tapi nak buat camne,da tjwb org TAK penting cam diye*aikk kenape CAPSLOCK di situ?*betul la,bkn penting sgt pun,kalau takde anak2 kpl yg lain kpl pun takleh sail out..apapun,biar apa org nak kata, biar ape org duk bising2...I know him, I know e way his work, and I know better than others ppl know, and only Allah know better than anyone else, what I can say is....I'm PROUD of him,and I love him so much...:))

Bile duk atas kpl rase lame sgt waktu berlalu, but when we were on shore, time flies so fast?knapakah?mungkin semua ni normal,kan?kan?but I'm not sure,maybe lain2 org lain2 rase.. Jadi?haruslah kami manfaatkan cuti yg ade ni...:)) Selamat bercuti untuk rakan2 yg sdg bercuti,pada yg blayar,selamat menjalankan tugas,to those wife yg tak ikut blayar,is ok...iringi si suami dgn doa yg tak putus,agar suami tercinta selamat menjlnkn tjwb di lautan biru....:)


 Love all,
LindaNazmi

Saturday, 18 September 2010

FYI

Pada kawan2 yang da lame tak jumpe...and masih mengikuti blog tak best I ni,here r some infos,kot2 la masih sudi nak amek tahu..:P Me; Basically tak bnyk yg berubah, =P Berat?ermm seems like I'm become fat and fat everyday!OMG.... Num phone?still da same... Home address?hah,yg ni dah nak bertukarrrr...will update to u guys personally,takkan la nak letak kat blog ni kot,bkn pe taknak nnt ade yg terslh fikir kata kita ni duk show off itu ini,ya tak?heheee Baby?setakat ni lum rezeki kami,mudah2an dengan berkat doa kami dan diiringi berkat doa kawan2 diluar sane moga dimurahkan rezeki kami :) Masih belayar?yup,masuk 2bln cuti,will join ship middle of Nov,insyaAllah Aktiviti mase cuti?kemas umah,kemas umah dan kemas umah...TAPI tak pernah siap kemas umah...haishhh! And extra info:I da ade kucing yg sgt comel,name HERO,and now we're looking for hero's GF...ade sesape yg ade calon baek for my HERO tak?tp ade syaratnye...haha,mcm cari menantu plak! Calon GF hero mestilah:Pure Breed,Vaccinated,Dewormed completed ya! Priority given to: British Shorthair and American Shorthair... Nak tahu lebih lanjut:call my cell,tq! Ok,nnt sambung crite lg...:) Love all, LindaNazmi

Thursday, 16 September 2010

Salam Mubarak

Assalamualaikum, Sorry for being quite for a long time, rasenye last entry was 2mnths back,haha..langsung I tak sempat nak update ape2 since sign off from PZS..Ramadhan dah habis, Raya almost towards e end,...and I hope still tak terlewat and masih sempat nak ucap Salam Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin to all,ikhlas from me and Azrul..wish all of us will have a GREAT hari raya...:)) p/s:Maaf raya tahun ni rumah I tak dibuka utk beraya atas sebab2 yg tak dpt dielakkan..:) Love all, LindaNazmi

Monday, 2 August 2010

FRIENDS is like a book, should be a few and well chosen

entry yg sangat general...dan rasanya ade kene mengena dgn life seharian kite...tapi masing2 punye idea sendiri dengan definasi kawan baik itu sendiri.....kadang2 org kata,bile dh berkahwin...kita dh tak de langsung kawan baik,betul ke?sbb semua pun kita cerita pada husband...kadang2 kawan yg kita rasa baik sgt dengan kita since sekolah smpailah suatu ketika..kawan baik tu lah yg sakitkan dan lukakan hati kita...sedihkan?
perlukan seseorang tu ada kawan baik (bestfriend) atau lebih elok hanya kawan...atau paling rapat pun as goodfriend...?cuma ingin berkongsi cerita dan pengalaman yg banyak berlaku, tanpa sedar atau kita sedar....ada sesetengah yang kononnye kawan...tapi hanya berkawan dengan kita sebab he/she has interest or agenda utk kepentingan sendiri...ada kan kawan jenis mcm ni?
atau di lain kes, yg kononnya kawan....tak pernah rasa happy dengan apa yg kita ada...kenapa jadi macam ni?pelik dengan perangai manusia ni kan....apelah salahnya kita gembira utk kawan kita....betul tak?bukan susah sgt pun....tapi bile keadaan memerlukan kita berfikir semula, kawan sebegini kah yg layak dipanggil kawan..atau selayaknya ape gelaran yg sepatutnye kita berikan....?
tapi tak dinafikan....dalam ramai2 kawan yang kita ade...pasti ada kawan yang always be there for us..dikala kita susah atau senang...thanks to all my sweetest friends..may Allah bless u...:)
love,
linda
PZ1

Sunday, 11 July 2010

Desperate Housewives

another tv series that i love the most!Desperate Housewives...i have all the DVDs collection since 1st season until the latest 5th seasons..i think for the 6th season is not yet in the market...:)
p/s:1st i like Bree's character, but she's too PERFECT!..then i like Lynette's character since she has no scandal, happily with 4kids and husband..they do all things together,...but after all...i like Gabby's character the MOST!..even she's seems materialistic, but the truth gabby were so nice,she has a very kind-heart...:)
what bout u??
love all,
LindaNazmi

Saturday, 10 July 2010

Gossipgirl

very interesting tv series..i just finished watching 1 season on dvd, and now i'm looking for 2nd and 3rd seasons on dvd also..:) wanna to know more?click here http://cwtv.com/shows/gossip-girl
p/s: i like Serena, and i like Dan...:)
till then,tata~
love all,
linda

Friday, 9 July 2010

Thursday, 8 July 2010

@Himeji

there is not much interesting place to visit in himeji anyway...but whatever it is, as usual i will always going ashore once ship alongside..himeji castle were closed, for 5years(for renovation)..so with a group of ppl, it will takes time to shop..plus..mostly of the shop in japan closed at 8pm..plus..we do not have enough time...:P only 2hrs to shop b4 the shop closed,arghhhh malas nk rushing...while waiting for the taxi, we just lepak-ing kat Starbucks..shopping area is just walking distance from the place where we get off...a few shopping mall, shopping street nearby...jalan saje selagi larat...:)
enjoy some of the pics!:)
***********************************************************
us
from left: ija,linda and cadet tc
middle: cadet asif
ija n linda with bodyguards:)
cdt zhan jun, cdt asif, and cdt faisal
until then....tata~
love,
linda
PZS

Sunday, 4 July 2010

Chennai,India

Event: Senior Officer Forum
Venue: Taj Coromandel Hotel, Chennai, India
Date: March 10, 2010 ~ March 14, 2010
see my fb for more photos...:)
love all,
LindaNazmi Ja'afar
PZS

Saturday, 3 July 2010

Bila lagi ye?

turun shore leave same2..kalau dpt turun shore leave kat jepun sesame lagi best..tp agak mustahil la utk trip kali ni..next trip maybe..who knows rite...?hopefully...:) time too constraint, jd berebut2 nk beli itu ini...tp dptlah borak2 kosong kat puteri cafe tu..amacam best tak nasi lemak ngan sambal meletup tu...hahahah...merah2 muke si fatin ye kn smbal merah pedas meletup tu...baru kene ngan taste fatin..pelik la fatin ni...si kecil molek dari besut,terengganu...tp sangat suke masakan yg pedasss berapi...bkn ape...biasenye kalau dari sebelah pantai timur ni mereka lebih sukakan manis...tp inilah peliknye adik manis sorang ni...takpe fatin,next time kite mkn cili jek...takyah makan ngan nasi lemak tu...:) akak blanje!kak dee plak pekena mee kolok goreng...sedap jugak...habis licin licau...:) lapar ke sedap??? kak nurul pulak, sama jgk mkn nasi lemak siap order 2 air lagi..perghhhh sedapnyeee....kadang2 mknan kat darat ni takde la best mane...tp kelainan masakan darat dn kat atas kpl ni mbuatkan kami mkn mcm piranha...:P
utk suami tercinta di kpl yg tak dpt menjejakkan kaki ke pekan, kami tak lupe belikan ole2 makanan utk mereka....alhamdulillah....:)
shore leave paling best kali ni....till then...safe voyage...n hope we will gather again...:) take care...love u so much kak dee n gonna miss u....:)
lindanazmi ja'afar
PZS

Friday, 2 July 2010

new look

what say u bout my new blog look?ok tk?anyway, semua ni terjadi tanpa sengaja..tgk2 semula mcm ok je kan?kan?heheeee
love all,
LINDA
PZS

PZS vs PDS

both are NICE!anyway, they're exactly the same...the difference is just the people...:)
2nd day fasting....
woke up at 9am...took shower, clean and tidy up bedroom...doing this and that...all done at 10.30am...
went upstairs (bridge), surfing internet...updating whatever necessary...(fb,tweet,blog...tu yg smpai semua setting were gone...so inilah hasilnye yg terbaru utk blog ni...
stop for awhile for solat, then again cont. surf internet...until she's alongside...
since kak dee visit smpai la kami pulak ke sana dan kembali ke sini...till now, i just can't sleep...try to take a nap for an hour maybe...coz this morning we'll go for outing together...:)
biar penat tapi berbaloi...dah lame tak lepak dn borak smpai pagi mcm hari ni....:)) all i want to say that i'm so happy!tido sambil tersenyum......
adik,
PZS

Thursday, 1 July 2010

ajlaa syazwani

ceh, sape lak la ajlaa ni kan..?anyway, she's my very da kepochi sweet SIL...saje je la pulak nak buat entry pasal diye..baru je abis baca the latest entry pasal diye...bkn pe, sejak kebelakangan ni rase cm funny je la baca entry diye...tak caya?tak caya?
click ------> here
ok la, enjoy ur reading....:)
linda
onboard PZS

Tuesday, 29 June 2010

lemonade oh! lemonade....i'm addicted to lemonade...

wohooo..looks tasty rite?and now i'm really addicted to lemonade...first time rase lemonade yg priyanka buat..it was sooooo tasty...true!just want to share the recipe with u...it is not difficult...all u need is....lemon,water and sugar...but how to make it? squeeze lemon, add sugar and water...easy huh?but how to makes ur lemonade so tasty...add a lil bit of salt....the result?u should try urself....:)) if u don't like ur lemonade too sweet, sure u can reduce the quantity of sugar...make as u like...and it depends on ur taste... and.....the secret of perfect lemonade is...remember to put a lil bit salt...and sugar syrup instead of having the sugar sink in the bottom..serve your lemonade with ice,and sliced lemon... don't forget to try ok...:))

linda onboard PZS

LBS oh! LBS

dpt tweet from my sweet SIL.. her:dh tgk LBS? me:ape LBS?hehhee... her:Lagenda Budak Setan.... owh,lagenda budak setan ke?alamak, agak ketinggalan la bile blayar ni...org laen dh sibuk komen itu ini bout this movie..but i was not aware bout this..fuh!my SIL kata OST LBS ni best..jd,dgn rajinnye...search,and here...the lyrics of the song...BILA CINTA by Filianti Vlee:
Bila cinta kini
tak lagi bermakna
yang kurasa kini
hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu
dulu kau tawarkan
manisnya janjimu
yang ku sambut itu
dengan segenap hatiku
hingga engkau pergi
tinggalkanku
hilangnya cintamu
menusuk hatiku
hingga ku memilih
cinta yang fana
perginya dirimu
merobek jantungku
hingga ku terjatuh
dalam harapan
hilangnya cintamu
menusuk hatiku
hingga ku terjatuh
dalam harapan
also found some of the comments bout this movie...some gave a good comment,some not, but my sis asked me to find the dvd, then leh kutuk same2 movie ni...???yup, i'll try to find the dvd....:)) once ship alongside... then kite kutuk sesame k?:P
linda
PZS

Monday, 28 June 2010

i feel B.O.R.E.D....help!help!

i was so bored and just had my dinner..menu for today was so-so!but still,alhamdulillah...:) nk buat ape gaknye biar tak boring?biasenye i'll go to priyanka's cabin...owh,priyanka ni c/o wife..nice lady..and she taught me how to play card and some tricks..hahaha..:)
**see how naive i am,coz i dun even know how to play card**..
anyone out there know how to play bluff?interesting,especially kalau main ramai2..quite difficult nk guess which player yg main 'kotor'..since the first time i maen bluff,i never win...it's always priyanka won the game..but there's one time main ber-2,then i won...hahahaa...lame2 ramai dh berjangkit main bluff ni..bkn pe,i'm not good in cheating..tu yg takleh nk menangkan?**alasan semata**hahahaa...but for now!i'm so bored...tak tahu nk buat ape...huh!
linda,
PZS

Wednesday, 16 June 2010

gudnite~

gudnite everyone...going to sleep da ni..esok pagi2 nk kuar dh for shore leave..better tido awal,hehehe..:) huwarghhhhhhhhhhhhhh.....

0004hrs Linda,PZS

gelap oh! gelap

ish..ape yg best nk buat kala gelap gelap ni?hehehehe...apalagi..ditambah lak ngan keadaan yg sojuk2 ni..memang berkesan la...ermm ...bestnye kalau....ehem..ehem...
**
**
**
**
**
**
best la kalau TIDO...huwarghhhhh....bestkn?bestkan?tp time2 mcm ni rugi la kalau tido..walaupun keadaan mengizinkan aku utk tido panjang..:)) takpe lah,bkn selalu pun dpt update blog..
haritu 3hari berturut2 aktiviti memasak bersame2...1st tu buat nasi goreng..ala biase2 jek..i ni pun bkn pandai masak sgt,tp kalau utk family makan ok la...tp i've my own nasi grg lover..which is my hubby...my dear ni masak ape pun diye tak cerewet...alhamdulillah...tak de la demand nk itu ini...everytime complaints itu ini..ermm memang takde la...pic?erm mmg takde snap any pic pun mase kat galley aritu...tak terfikir pun..sorry ya!
2nd nite tu masak mee hoon goreng pedasss yg amat..tp mase ni jr eng fatin and others cadet were helping us...tq..:) mcm biase...ape yg dimasak memang laku...!
then the next day buat spagetthi...CONFIRMED habis!tanye la kak dee kan?kan?mase celebrate birthday party kecil2an kat umah, i masak spagethi..smpai kak dee bwk bekal gi ofis...kak dee pun slh seorang peminat masakan i yg tak seberapa ni...**tetibe ter-kembang sendiri**
the next day masak lagi..jr eng fatin buat cekodok udang...mcm biase...licin licau...:P sedap...mestilah sedap...mase ni i ni tolong2 aje...aktiviti masak2 memasak memang rancak kat atas PZS ni..semuanye rajin2 masak..:) untung kawen ngan org kpl ni...
jadi bile crite pasal masak memasak,makan2 dan lagi makan2...jgn pernah tanye bile i sign off nnti...eh,naper gemok ni...?chubbynye...naper ni...?ok?hahahahaha
till then,gudnite.....
Linda,PZS

audit oh audit!

1425hrs...
si dia bz with audit rite now,and as usual..me?bz ngan online sane sini...lgpun kalau kat bilik bkn ade ape pun..:( awal2 diye dh bgtahu yg this whole day he will be busy...so of course i understand...tak bole kacau diye..:) aye!aye!captain...:)
hopefully semuanye ok..or lebih tepat...tak mo la ade observation..boleh ke?ermmm tak mo ade tu mmg susah,but at least kurang la observation tu...all the best dear!mmuahhhh

Thursday, 10 June 2010

kak dee oh! kak dee

all this pics dh lame kat dlm phone,cume diri sendiri jek tak sempat nk upload..:) betul ke tak sempat?plsss....
b4 kak dee joining the ship..biasenye mmg diye rajin ikot me n hubby jln2,mkn2..aikk makan2 jek!adoiii...sbb tu la kami membesar bagai juara...different lak ngan my the other sis..kak zaza..normally we all gather kat area umah diye..sbb there is one place sgt best utk lepak2 n borak2..lgpun all the food kat sane sedap2 n lazat2..ckp aje nk mkn ape..so far semua sdp!betul tak tipu...try google search Craven...and try apom manis,mudpie,mee goreng mamak pedas..nachos,etc...perghh mmg lazat!terbaek...kalau nk makan sate pun leh order kat kedai dpn tu..western pun ade..chicken salad pun best taw...hah,i've told u...semua pun sedap!tak caye eh?pegi la try
tq to kak zaza sbb selalu introduce kat adik2 diye ni tmpt2 yg best utk makan..then jgn tanye pasal diet taw...:))
ok,jumpe next entry...tata~
linda,PZS

Wednesday, 2 June 2010

dia sibuk..

org tak balik pun diye slh, org balik pun diye salah...ape kes ni...?tak baek crite yg bukan2..yg penting,tanye diri sendiri...tahu crite sebenar ke?si kapten sibuk uruskan itu ini,takkan semua crite nk bgtahu jaja sana sini..kan?nnti kata "eh,linda ni..riak pulak..mentang2 la suami kapten..berlagak..bla..bla...bla"...pastu kuar entry yg berbaur menyindir..eh..mcm ni lah...aku pening la nk layan korang ni semua...boleh tak kalau jgn nk cmpur aduk kn hal peribadi korang...pls la...nnti bile aku komen lebih2 kata itu ini...tp SERIOUSLY dh bosan la nk pikir..bile semua permintaan dilayan baek...baek jek semua crite yg kuar..bile ade yg tak kene...mula la nk menuding jari..oppss silap...mulalah nk kuar entry yg berbaur menyindir..ye la,sekarang dh tak tuding jari dh..kan dah canggih..so blog la,status fb la...haishhh..ye lah,berita kan senang dn mudah tersebar..ym bole,twit bole..gtalk bole..mcm2 ade...kan?so lg cepat la berita yg tak betul disebarkan...and plus..org yg tak berfikir..trus2 membuta tuli mnyalahkan org laen..baek ke tu namenye..oppss aku pun nk kuar entry 'fitnah' pulak la...:) hehehe...terlebey sudah...!jgn kecik hati ye...takde kene mengena ngan kalian diluar sane..cume utk PERINGATAN diri sendiri yg kurang ilmu...ilmu agama apatah lagi...
inilah lumrah dunia...
Ya Allah...jauhkan la aku dengan org yg suke membuat fitnah,berkata buruk dibelakang org..berikan aku dan dia petunjuk-Mu,Ya Allah...aminnn
linda~PZS

Tuesday, 1 June 2010

pasti ade hikmah..

cakap susah,tak cakap pun susah..org bukan paham pun..suke hati la nk fikir apepun..:) u r pleased to jump into conclusion,but it is not advisable..penat nk senangkan hati semua org,hati sendiri ade org kisah ke?kalau bukan kite sendiri yg kesah,jgn harap org lain nk kesah...

Tuesday, 25 May 2010

**goodbye**

wave*** and goodbye...off to taiwan..will be back for blogging next 1week...and i owe readers some incomplete entry which i tak sempat lagi nk upload gmbar...nnti ye..dh agak berlapuk entry tu nnti baru i upload eh..
sang suami linda sedang bz waktu ni, biaselah..dh nk kuar port..nun dihujung bridge wing ngan sang pilot..semoga di permudahkan perjalanan this good vessel..bersama ngan semua anak2 kapal yg lain..aminn...
laju la kapal laju menuju ke taiwan...dan kembali ke bintulu...pasti ramai yg ternanti2 kan panggilan, text, dari sang kekasih hati..mmg betul kat jepun ke, taiwan ke..boleh nk call/text..tp lebih dpt berbual lame kalau smpai kat bintulu..ape lagi kalau anchor, semua pun ternanti2 bile la kpl nk anchor..dan alongside..kan?kan?boleh berskype...ym...mms...macam2 cerita yg nk diupdate pada sang kekasih hati yg berada di atas kpl..faham2...linda paham sgt2 perasaan tu..sblm kawin dn slps kawin pun linda dh pernah rase kene tinggal..so..the fact that we need to face with a lot of patience..insyaAllah, semoga di sana dipermudahkan begitu juga disini...
anchor lame pun ok jgk, sekali sekala..leh la kol family, kawan2..tp kalau anchor lame sgt pun tak syok...sbb takde mase utk mereka2 di darat rindukan kami..haha..boleh cmtu?*____*
till then, minta diri berundur...:)
p/s:ekin, tq for the Sambal Goreng Ibu...sedap sgt!mmuahhhh..
us,
linda&azrul

Monday, 24 May 2010

@ atas kapal....

entry hari ni berdouble-double sbb esok dh sailing semula..baru abis wrapping barang utk di post to my dearest sis in law..

sorry dik, tak sempat nk post last trip mase masuk bintulu..coz akak bz smpai terlupa nk wrapping..heheee...ni dh siap wrapping, esok will pass it to agent, and agent will settle it for postage..kalau takde ape2, by friday dh leh smpai...and bukak dgn berhati2 taw..hehehe...knape perlu hati2?hah!surprise...tunggu la hadiah tu smpai...and again, sorry la kalau present tu tak best, tp yg penting ikhlas from the bottom of our heart...:)) ceh! tp true..ikhlas dari kami..terima lah seadanye..ntah ape2 jek merepek...:) and hope u'll like it...

pejam celik,pejam celik...dh almost 2months blayar..kalau ade yg nk ganti my hubby by aug dah boleh balik..kot..but we see how..sometimes bile suruh ganti org kat kapal ni, ramai jek yg tak boleh..tp kalau nk balik mcm2 alasan bagi..tp tu lah adat org blayar..nk buat macam mane..mencari rezeki..jadi redha saje..
tgh sedang surf internet, dtg 3 org off signer yg balik hari ni..tetibe jadi sedey bile tgk muke diyeorg..to u guys...hope to see u guys again soon...:) take care!u're like little bro to me..and take this as a lesson..so many times i 've mentioned this to them..insyaAllah..everything gonna be ok..
seharian mengadap laptop..turun pi bilik and mandi2, and now continue semula mengarang dan mengarut...last week, all ship personnel dpt cuti 1 hari sbb excellent while audit..so inilah habuannye..1hari cuti..ok la kan..better than nothing..betul tak?even 1hari cuti pun hari tu full of activities..mkn2 mlm tu...the next day ade sport day..but me n hubby tak join, sbb we all tido at 4am in the morning, and at nite tu pulak..ade games..simple game jek but we're having fun...the game were coordinate by cadet tc, cadet wawa, jr eng fatin..dan dibantu oleh myself..tp mmg happening gile mlm tu..bnyk video kalau boleh yg nk di update..gmbar tak bnyk sgt..tp next entry i'll try my best upload ok..
i tahu ramai suke tgk gmbar2 kan..kalau setakat tulis itu ini jek...bukan nye u olls baca pun..betul tak??hehehe..ok la..hubby dh nk tido...tata...~
*
*
*
*
*
salam n wanshang hao dari kami...
~linda&azrul~

@higashi oghishima,japan

last trip this good vessel bound for higashi oghishima..as for me, tak sabar2 nk smpai darat and turun..biasela..kalau port yg best2 normally i will take the 1st bus,and return back to ship last bus..:)) itu pun masih tak sempat lagi nk shopping..well, im not kinda of shopping beria pun, just window shopping..:)) betul! tak tipu...for this time there's not much pics to share since i mmg tak bnyk pun amek gmbar..but i think later i'll add up the pics yg tak bnyk tu..but i would like to share some info with u guys..
interesting part bout Kawasaki~
  • from port to town..it will take about 45mins driving..and for us(ship staffs), the taxi stop by near kawasaki nikko hotel..
  • and just nearby and walking distance bnyk sgt tempat2 best utk cuci2 mata...
  • next to kawasaki nikko hotel tu je dah ade 10th floor shopping mall(I0I0)..so mcm2 la ade kat situ..10 tingkat..so jalan la selagi tak penat..this I0I0 connected to LeFront shopping mall...and the famous electric shop were here called Yodabashi..(ade 5tingkat or more if i'm not mistaken)- dlm ni jugak ade jugak jual perfume and paling banyak jual gadget and others electronic items
  • dari nikko hotel to kawasaki station...only 10mins walking and can take train to Akihabara..also known as ELECTRIC TOWN...train fare from Kawasaki Stn to Akihabara is 380yen(RM15) for 1way...it will takes 30mins to reach there..
  • From Kawasaki, u can go to Yokohama and Tokyo by train..*_________*---- then bole pi hardrock yokohama n hardrock tokyo...:)
  • another 1 shopping mall at kawasaki station called Kawasaki BE..kalau rase nk cari mcm2 makanan jepun, just straight to the Lower Ground..kat situ macam2 ade....:) after 8.30pm harga makanan kat sini will be discounted from 30% to 50%...---untung woo!
  • kalau rase2 teringin nk makan krispy kreme donut, yes...it is located at KAWASAKI BE @ ground floor...
  • kat kawasaki ade shopping area macam hamano-machi(ade yg dah pernah p?kat nagasaki)...1 longgggggggg street, with any kind of shops kiri kanan..cume larat tak larat jek nk jalan...dan bukan ade satu street jek..tp bnyk2 street..and also there are a lots of pachinko..
  • Azalea-this is a shopping area in the subway train station..kat sini pun macam2 kedai boleh jumpe...ade jugak jual food...at gourmet area...biasenye...1 lorong for foods, in other different lorong baju2 jek...at the other different lorong jual others stuff..
  • jln2 lagi....ade lagi shopping mall..called DICE..ade tsutaya(for DVD and games...),UniQlo,lain2 kedai...baju,kasut,sports shop...
  • there are a lot of convenient shops i.e:Circle K, Lawson, 7 eleven.. etc..normally for ships staff kedai2 convenient ni penting sbb nk top up Brastel..am i rite???hehehhe
  • also have Jeans Mate, Mister Donut...shop lot before DICE shopping mall...
  • most of the shops closed at 10pm...sebab biasenye kalau bndar2 yg tak bper besar, kedai2 will be close at 8pm...

last trip i abis window shopping around 10pm, then just lepak2 in front of kawasaki nikko hotel while waiting for the taxi..and 2nd mate came and asked me whether i bnyk ke shopping..it's true i tak bnyk pun shopping..but kalau nk ikutkan dari tghhari till 10pm mmg tak cukup waktu nk jalan nk shopping..and this good idea pop out from him...

"kalau akak rase nk cukup mase shopping..akak shore leave, then bawak duit 10,000yen(rm400)..jgn bawak kad kredit..mase tu akak turun pukul 1pm smpai kul 5pm pun akak mesti dh tak tahu nk buat ape...hahhah"

ermmm, i think i would try his idea...and my hubby will love it toooo....*______*

love from us~ linda&azrul

Sunday, 9 May 2010

mengisi masa lapang

anchor kat bintulu is the right time for me to update ape2 yg patut..sampaikan dah tak tahu nk update ape..and disebabkan dh tersangat takde keje ni..smpai fs pun di update..takde update ape pun, cume update shoutout..but still...ter update jugak ok..:) anyway,i hv nothing to story actually..but dh takde ape ni..saje je conteng2 blog sendiri..skrang ni ramai org kat admin room..memandangkan kapal sekarang dh berpusing,ke port side...:) so kedai internet aku pun berpindah ke admin room, ramai org..best sikit leh borak...kalau tak duk kat bridge..ermm gelap..officer pun tak bnyk bercakap sebab diyeorg semua on duty..boring! bukan ape kalau duk kat sini sambil2 boleh la borak2..hehhee..well, i'm kepochi type..so bile tak bercakap tu mcm lain jek..org kata makin bnyk ckp makin bnyk dosa...?eee takut la..so start now,nk jadi pendiam la...:D ok la..lenkali update lagi..bye2 blog...:P love from us, linda&azrul

Saturday, 8 May 2010

itu ini

i just called my mom...banyak betul cerita mak..seronok sekali sekala dpt berborak..myself ikut hubby sailing..kak di pun, akak kat kl..bro kat jb..so now mak ngan ayah jek kat umah..tp bile sekali sekala call,tu yg syok sgt bercerita si ibu dan anak ni..itu ini...is ok mak, esok adik call lagi ok..haritu kak di balik..wah bukan main seronok lagi mak..tp adik tak dpt balik la mak,sbb kapal anchor..tak masuk drydock..kalau la same ngan kak di..confirm2 kiteorg balik..kak di mmg,manje ngan mak..anak manje!hehehe..jgn marah huh...but it's true pe..kan?kan?pls la, jgn nk deny..sape yg tido bwh ketiak mak?hahha..kak di la...:)))
bukan la i ni tak manje..tp kalau nk compared dlm adik beradik, mmg kak di la yg paling manje ngan mak ..hehheee...tp kasih syg kami pada mak tak terhingga..betul tak anak2 pn.baridah?...pasti!dan kasih syg mak pada kami pun mcm tu jugak..:)) thanks mom, for being there for us..
borak2 ngan mak tadi..one of the topic pasal...
ayah kata.."kenape hari ibu tu tak dibuat sekali ngan hari bapa..kire combine la..hari ibu bapa?erm..what say u?betul jugak kot kata ayah tu..kan senang...tergelak jugak bile fikir semula..ade logiknye..
ayah kata lagi.."mengelat, hari ibu pulak..abis tu anak2 tu takde ayah..?hahahaha..bunyinye seperti ayah jeles la..then
i replied"laa kn ade hari bapa...buat pe nk rebut2..?,hehehe..tp
mak kata" ye la, maksud ayah...buat la sekali..HARI IBU BAPA...hahhahahaha
ape2 je la mak,tapi kami syg both of u...:)) pada kami,hari2 pun hari ibu bapa...:P
dan terus lagi borak ngan mak..dan lagi..dan lagi..lebih 1jam la jugak..takpe mak,esok adik kol lagi ye..dn kite teruskan berborak...
love all,
linda & nazmi
p/s: selamat hari ibu buat mak, maaf mak sebab adik&nazmi takde utk same2 smbut hari ibu tahun ini...:(

mane la tak gemok...:P

antara hidangan enak mlm itu..thanks to chief cook n team...~mmg terbaek la!

antara wajah2 malam itu...~kadet2 pompuan n officer pompuan dipaksa pakai dress!oleh saya...hahahahha

kami la ni..wajah terbaru..aikk ade perubahan ke?

during labour day party 1st may aritu, bnyk jugak aktiviti mlm ni, semua arrange by cadet deck..ok la..just for fun, release tension time keje...then selain karaoke, ade live show..berbakat jugak budak2 kapal ni rupenye..:) enjoy the video ya..

video

ahnaf 1st song

memandangkan line internet sgt slow kat sini,time anchor ni..so bnyak gmbr akan diupload terus kat fb..so,check out my new updated photos on my fb ok...:)

love from PZS,

linda&nazmi

Friday, 7 May 2010

@shimizu...

last trip masuk shimizu..so far,ok la..tak la macam yokohama,but still...ade bende yg nk dibeli..tp yg paling best..i bought something that i really want..and sempat la belikan present for my youngest sister in law, happy belated birthday ajlaa..semoga panjang umur n murah rezeki..cepat2 habis master dgn jayanye..aminn...perlu ke tunjuk kat blog ni present dia?aishh mane bole, tak surprise la..hehheee... turun 1st bus,balik last bus..kalau nk ikutkn bnyk gmbar nk upload..tp server slow..jd nk tgk lebih2 sila tgk dlm my fb jek..ade la upload sikit2.,by stages.. layan la gmbar yg sikit ni...:)

love all,

linda_nazmi

PZS

Friday, 23 April 2010

kami semakin jauh meninggalkan daratan


bunyinye seperti kami ni dh lupe daratan la pulak..tapi bukan..tidak sekali2, kami lupakan daratan..cume waktu ni kapal telah semakin jauh pergi...sempat la snap beberapa photos...dan myself masih sempat nk update blog...jumpe kalian semula 2minggu lagi...laju la kapal ke japan,dan kembali ke bintulu....



love all,
mrs captain
onboard PZS

mr azrul was tagged by reen khai~

1st of all, on behalf of my hubby...he was tagged by reen...so, i dh informed him, and he let me to answer for him...ok tak reen?azrul gaya terkojut la pulak kene tagged..ingatkan tagged ape la ye...hahahah...diye bukan pandai bende2 ni semua..tp lepas i dh explain diye pun paham la kan...tapi....unfortunately..diye takde 'handbags' la nyah!...selalunye tumpang handbag i...semua mcm brg diye ade...:) aci tak kalau i list kan jgk ape yg diye bawak?
tulis je la....
**wallet
**mini organizer
**business card **credit card holder ermm, rasenye ni je kot yg selalu diye letak kat my handbag...tu yg diye selalu belikan handbag besar utk i..senang for him nk isi brg2 diye sekali...:))) sekian....
linda for azrul *______*

kenangan yg dibawa bersama...



letih!baru balik from pekan bintulu...pekan ke?tp nampaknye bintulu dh bnyk berubah..bkn pe..rase cm da lame tak dtg bintulu..last 2years maybe..ape2 je la..dh ade sushi king ok..!kire ok la tu..tp mc donald jek takde lagi..i dun mind, sbb fast food bukan la favourite sgt pun..kalau teringin then,kfc pun ade...pizza pun ade...:) bersyukurlah dgn ape yg ade...

bnyk jugak beli barang hari ni..tp brg keperluan sendiri aje..shopping..?wat do u expect..?guess?gap?ralph lauren?charles&keith?channel?arzu?wohoooo,pls stop dreaming linda!even vincci pun takde..tapi bersyukurlah..ade nose..sempat jugak sambar 2 kasut...kat bintulu pun jadik je kalau nk beli brg...name pun perempuan, kat pekan kecil pun ade jek yg nk dibeli...ape2 aje...:)

baru je blayar...tiap2 hari ingat kat hero...hero num 1,mmg selalu disamping saya...tp hero yg ni....



thanks pada QK, especially to yous and wani...yg sedia menjaga hero kami yg tercinta sepeninggalan kami waktu blayar...:) tq sgt!! harap2 hero takdelah buat perangai pelik2 yg menyusahkan korang...rase rindu nk keluar n hang out ngan QK, and member2 yg lain...even hang out with my adik beradik...aishhhh...rindu betul kenangan2 lalu..chewah!tp kenangan itu yg dibawa bersama...onboard PZS....


layan kepala happening member2 a.k.a QK...:)

sms dgn seorang sahabat waktu kapal baru alongside....

me: tq!sbb letak pic hero...dlm blog u..hehehe...
diye:  ahaha,i miss hero n u too!
me: sedey tu i baca...huhu...miss u toooo!cepat la mase berlalu...
diye: hee,where r u now? semuanya sihat? time will fly so soon,percayalah..hang in there tau...

to my dearie sahabat...i will always hang in there..sambil pekena teh tarik..haahhaha....:) well, i hope that time will fly so soon...so boleh la kite kuar lepak2...wpun kite bkn la selalu lepak2 pun, but when kite ade peluang..we shares n story mory the morning glory smpaila u tertido kat sofa umah i,...tak hengat!hihiiii....then bile i terlambat nk pi airport....sbb paan tak pick me up that day..u terpaksa jadi F1 racer...perghhhhh....i takkan lupe...:) thnks babe....

dh..mls nk bnyk tulis..sbb makin bnyk yg i tulis...i makin rindu...rindu pada semua...doakan kami baik2 belaka kat sini....:) jumpe kalian in 5months time....

love all....
mrs captain :)
onboard PZS

Thursday, 22 April 2010

patut ke?


 
salam n hi to all...

since my last entry...paris!paris...dah lame tak update pun blog ni..well,i trus je private kan blog ni,and at the same time...i deactivate kan fb..ramai gak yg bertanye...y?this and that..but i think itulah yg terbaik...anyway,i tak mo ape2 entry i or fb status i menyakitkan hati org lain..tak niat langsung pun nk mnyakitkan hati org lain,or buat org rase jeles and watsoever!tapi secara tak langsung..ade la org yg sendiri terase ngan status fb and entry blog..padahal i ni bukan jenis yg nk berblog semua ni..just suke2..pd i blog n fb i pun utk family,and kawan2 terdekat jek..as u can see from my blogger list pun..bukannye ramai pun..tapi ntahla...patut ke sebenarnye 'org2' itu nk rase sakit hati..?or patut ke?i private kan blog i?erm...for me, i tulis utk org yg berminat nk baca n nk share..kalau tknk baca,i pun takde nye nk bunuh or tembak...so the choice is yours...:)

Monday, 11 January 2010

Paris!Paris!

can't wait to be there...eiffel tower...galleries lafayette..etc...kak zaza said...me and hubby will love paris like she did...ya sis...we will....hihi...

nk amek gmbar banyak2...banyak2...kalau ade yg tak suke tu..ade aku kisah???hahaha...

till then...

love,
linda_nazmi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...