Tuesday, 25 May 2010

**goodbye**

wave*** and goodbye...off to taiwan..will be back for blogging next 1week...and i owe readers some incomplete entry which i tak sempat lagi nk upload gmbar...nnti ye..dh agak berlapuk entry tu nnti baru i upload eh..
sang suami linda sedang bz waktu ni, biaselah..dh nk kuar port..nun dihujung bridge wing ngan sang pilot..semoga di permudahkan perjalanan this good vessel..bersama ngan semua anak2 kapal yg lain..aminn...
laju la kapal laju menuju ke taiwan...dan kembali ke bintulu...pasti ramai yg ternanti2 kan panggilan, text, dari sang kekasih hati..mmg betul kat jepun ke, taiwan ke..boleh nk call/text..tp lebih dpt berbual lame kalau smpai kat bintulu..ape lagi kalau anchor, semua pun ternanti2 bile la kpl nk anchor..dan alongside..kan?kan?boleh berskype...ym...mms...macam2 cerita yg nk diupdate pada sang kekasih hati yg berada di atas kpl..faham2...linda paham sgt2 perasaan tu..sblm kawin dn slps kawin pun linda dh pernah rase kene tinggal..so..the fact that we need to face with a lot of patience..insyaAllah, semoga di sana dipermudahkan begitu juga disini...
anchor lame pun ok jgk, sekali sekala..leh la kol family, kawan2..tp kalau anchor lame sgt pun tak syok...sbb takde mase utk mereka2 di darat rindukan kami..haha..boleh cmtu?*____*
till then, minta diri berundur...:)
p/s:ekin, tq for the Sambal Goreng Ibu...sedap sgt!mmuahhhh..
us,
linda&azrul

Monday, 24 May 2010

@ atas kapal....

entry hari ni berdouble-double sbb esok dh sailing semula..baru abis wrapping barang utk di post to my dearest sis in law..

sorry dik, tak sempat nk post last trip mase masuk bintulu..coz akak bz smpai terlupa nk wrapping..heheee...ni dh siap wrapping, esok will pass it to agent, and agent will settle it for postage..kalau takde ape2, by friday dh leh smpai...and bukak dgn berhati2 taw..hehehe...knape perlu hati2?hah!surprise...tunggu la hadiah tu smpai...and again, sorry la kalau present tu tak best, tp yg penting ikhlas from the bottom of our heart...:)) ceh! tp true..ikhlas dari kami..terima lah seadanye..ntah ape2 jek merepek...:) and hope u'll like it...

pejam celik,pejam celik...dh almost 2months blayar..kalau ade yg nk ganti my hubby by aug dah boleh balik..kot..but we see how..sometimes bile suruh ganti org kat kapal ni, ramai jek yg tak boleh..tp kalau nk balik mcm2 alasan bagi..tp tu lah adat org blayar..nk buat macam mane..mencari rezeki..jadi redha saje..
tgh sedang surf internet, dtg 3 org off signer yg balik hari ni..tetibe jadi sedey bile tgk muke diyeorg..to u guys...hope to see u guys again soon...:) take care!u're like little bro to me..and take this as a lesson..so many times i 've mentioned this to them..insyaAllah..everything gonna be ok..
seharian mengadap laptop..turun pi bilik and mandi2, and now continue semula mengarang dan mengarut...last week, all ship personnel dpt cuti 1 hari sbb excellent while audit..so inilah habuannye..1hari cuti..ok la kan..better than nothing..betul tak?even 1hari cuti pun hari tu full of activities..mkn2 mlm tu...the next day ade sport day..but me n hubby tak join, sbb we all tido at 4am in the morning, and at nite tu pulak..ade games..simple game jek but we're having fun...the game were coordinate by cadet tc, cadet wawa, jr eng fatin..dan dibantu oleh myself..tp mmg happening gile mlm tu..bnyk video kalau boleh yg nk di update..gmbar tak bnyk sgt..tp next entry i'll try my best upload ok..
i tahu ramai suke tgk gmbar2 kan..kalau setakat tulis itu ini jek...bukan nye u olls baca pun..betul tak??hehehe..ok la..hubby dh nk tido...tata...~
*
*
*
*
*
salam n wanshang hao dari kami...
~linda&azrul~

@higashi oghishima,japan

last trip this good vessel bound for higashi oghishima..as for me, tak sabar2 nk smpai darat and turun..biasela..kalau port yg best2 normally i will take the 1st bus,and return back to ship last bus..:)) itu pun masih tak sempat lagi nk shopping..well, im not kinda of shopping beria pun, just window shopping..:)) betul! tak tipu...for this time there's not much pics to share since i mmg tak bnyk pun amek gmbar..but i think later i'll add up the pics yg tak bnyk tu..but i would like to share some info with u guys..
interesting part bout Kawasaki~
  • from port to town..it will take about 45mins driving..and for us(ship staffs), the taxi stop by near kawasaki nikko hotel..
  • and just nearby and walking distance bnyk sgt tempat2 best utk cuci2 mata...
  • next to kawasaki nikko hotel tu je dah ade 10th floor shopping mall(I0I0)..so mcm2 la ade kat situ..10 tingkat..so jalan la selagi tak penat..this I0I0 connected to LeFront shopping mall...and the famous electric shop were here called Yodabashi..(ade 5tingkat or more if i'm not mistaken)- dlm ni jugak ade jugak jual perfume and paling banyak jual gadget and others electronic items
  • dari nikko hotel to kawasaki station...only 10mins walking and can take train to Akihabara..also known as ELECTRIC TOWN...train fare from Kawasaki Stn to Akihabara is 380yen(RM15) for 1way...it will takes 30mins to reach there..
  • From Kawasaki, u can go to Yokohama and Tokyo by train..*_________*---- then bole pi hardrock yokohama n hardrock tokyo...:)
  • another 1 shopping mall at kawasaki station called Kawasaki BE..kalau rase nk cari mcm2 makanan jepun, just straight to the Lower Ground..kat situ macam2 ade....:) after 8.30pm harga makanan kat sini will be discounted from 30% to 50%...---untung woo!
  • kalau rase2 teringin nk makan krispy kreme donut, yes...it is located at KAWASAKI BE @ ground floor...
  • kat kawasaki ade shopping area macam hamano-machi(ade yg dah pernah p?kat nagasaki)...1 longgggggggg street, with any kind of shops kiri kanan..cume larat tak larat jek nk jalan...dan bukan ade satu street jek..tp bnyk2 street..and also there are a lots of pachinko..
  • Azalea-this is a shopping area in the subway train station..kat sini pun macam2 kedai boleh jumpe...ade jugak jual food...at gourmet area...biasenye...1 lorong for foods, in other different lorong baju2 jek...at the other different lorong jual others stuff..
  • jln2 lagi....ade lagi shopping mall..called DICE..ade tsutaya(for DVD and games...),UniQlo,lain2 kedai...baju,kasut,sports shop...
  • there are a lot of convenient shops i.e:Circle K, Lawson, 7 eleven.. etc..normally for ships staff kedai2 convenient ni penting sbb nk top up Brastel..am i rite???hehehhe
  • also have Jeans Mate, Mister Donut...shop lot before DICE shopping mall...
  • most of the shops closed at 10pm...sebab biasenye kalau bndar2 yg tak bper besar, kedai2 will be close at 8pm...

last trip i abis window shopping around 10pm, then just lepak2 in front of kawasaki nikko hotel while waiting for the taxi..and 2nd mate came and asked me whether i bnyk ke shopping..it's true i tak bnyk pun shopping..but kalau nk ikutkan dari tghhari till 10pm mmg tak cukup waktu nk jalan nk shopping..and this good idea pop out from him...

"kalau akak rase nk cukup mase shopping..akak shore leave, then bawak duit 10,000yen(rm400)..jgn bawak kad kredit..mase tu akak turun pukul 1pm smpai kul 5pm pun akak mesti dh tak tahu nk buat ape...hahhah"

ermmm, i think i would try his idea...and my hubby will love it toooo....*______*

love from us~ linda&azrul

Sunday, 9 May 2010

mengisi masa lapang

anchor kat bintulu is the right time for me to update ape2 yg patut..sampaikan dah tak tahu nk update ape..and disebabkan dh tersangat takde keje ni..smpai fs pun di update..takde update ape pun, cume update shoutout..but still...ter update jugak ok..:) anyway,i hv nothing to story actually..but dh takde ape ni..saje je conteng2 blog sendiri..skrang ni ramai org kat admin room..memandangkan kapal sekarang dh berpusing,ke port side...:) so kedai internet aku pun berpindah ke admin room, ramai org..best sikit leh borak...kalau tak duk kat bridge..ermm gelap..officer pun tak bnyk bercakap sebab diyeorg semua on duty..boring! bukan ape kalau duk kat sini sambil2 boleh la borak2..hehhee..well, i'm kepochi type..so bile tak bercakap tu mcm lain jek..org kata makin bnyk ckp makin bnyk dosa...?eee takut la..so start now,nk jadi pendiam la...:D ok la..lenkali update lagi..bye2 blog...:P love from us, linda&azrul

Saturday, 8 May 2010

itu ini

i just called my mom...banyak betul cerita mak..seronok sekali sekala dpt berborak..myself ikut hubby sailing..kak di pun, akak kat kl..bro kat jb..so now mak ngan ayah jek kat umah..tp bile sekali sekala call,tu yg syok sgt bercerita si ibu dan anak ni..itu ini...is ok mak, esok adik call lagi ok..haritu kak di balik..wah bukan main seronok lagi mak..tp adik tak dpt balik la mak,sbb kapal anchor..tak masuk drydock..kalau la same ngan kak di..confirm2 kiteorg balik..kak di mmg,manje ngan mak..anak manje!hehehe..jgn marah huh...but it's true pe..kan?kan?pls la, jgn nk deny..sape yg tido bwh ketiak mak?hahha..kak di la...:)))
bukan la i ni tak manje..tp kalau nk compared dlm adik beradik, mmg kak di la yg paling manje ngan mak ..hehheee...tp kasih syg kami pada mak tak terhingga..betul tak anak2 pn.baridah?...pasti!dan kasih syg mak pada kami pun mcm tu jugak..:)) thanks mom, for being there for us..
borak2 ngan mak tadi..one of the topic pasal...
ayah kata.."kenape hari ibu tu tak dibuat sekali ngan hari bapa..kire combine la..hari ibu bapa?erm..what say u?betul jugak kot kata ayah tu..kan senang...tergelak jugak bile fikir semula..ade logiknye..
ayah kata lagi.."mengelat, hari ibu pulak..abis tu anak2 tu takde ayah..?hahahaha..bunyinye seperti ayah jeles la..then
i replied"laa kn ade hari bapa...buat pe nk rebut2..?,hehehe..tp
mak kata" ye la, maksud ayah...buat la sekali..HARI IBU BAPA...hahhahahaha
ape2 je la mak,tapi kami syg both of u...:)) pada kami,hari2 pun hari ibu bapa...:P
dan terus lagi borak ngan mak..dan lagi..dan lagi..lebih 1jam la jugak..takpe mak,esok adik kol lagi ye..dn kite teruskan berborak...
love all,
linda & nazmi
p/s: selamat hari ibu buat mak, maaf mak sebab adik&nazmi takde utk same2 smbut hari ibu tahun ini...:(

mane la tak gemok...:P

antara hidangan enak mlm itu..thanks to chief cook n team...~mmg terbaek la!

antara wajah2 malam itu...~kadet2 pompuan n officer pompuan dipaksa pakai dress!oleh saya...hahahahha

kami la ni..wajah terbaru..aikk ade perubahan ke?

during labour day party 1st may aritu, bnyk jugak aktiviti mlm ni, semua arrange by cadet deck..ok la..just for fun, release tension time keje...then selain karaoke, ade live show..berbakat jugak budak2 kapal ni rupenye..:) enjoy the video ya..

video

ahnaf 1st song

memandangkan line internet sgt slow kat sini,time anchor ni..so bnyak gmbr akan diupload terus kat fb..so,check out my new updated photos on my fb ok...:)

love from PZS,

linda&nazmi

Friday, 7 May 2010

@shimizu...

last trip masuk shimizu..so far,ok la..tak la macam yokohama,but still...ade bende yg nk dibeli..tp yg paling best..i bought something that i really want..and sempat la belikan present for my youngest sister in law, happy belated birthday ajlaa..semoga panjang umur n murah rezeki..cepat2 habis master dgn jayanye..aminn...perlu ke tunjuk kat blog ni present dia?aishh mane bole, tak surprise la..hehheee... turun 1st bus,balik last bus..kalau nk ikutkn bnyk gmbar nk upload..tp server slow..jd nk tgk lebih2 sila tgk dlm my fb jek..ade la upload sikit2.,by stages.. layan la gmbar yg sikit ni...:)

love all,

linda_nazmi

PZS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...